Tarihçemiz

Tarihçemiz

03.12.2012 3173

KURUMUMUZUN TARİHÇESİ

 

            Halk Eğitimi Merkezi  Binası 1976 yılında faaliyete başlamıştır. Günümüze kadar sosyal, mesleki ve okuma-yazma kursları olarak birçok kurs düzenlemiştir. İlçemizde gençlere meslek edindirmeye yönelik olarak kurslar düzenlenmesi için çalışmalar yapmaktadır.

 

            Bina İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak kullanılmaktadır. Bina üç derslik ,bir konferans salonu, bir toplantı odası, bir  İlçe Milli Eğitim Müdürü makam odası, bir Halk Eğitim Merkezi Müdürü odası,bir Müdür Yardımcısı odası,  bir Milli Eğitim Şube Müdürü odası, bir Milli Eğitim Şef Odası, bir memur odası, bir arşiv, üç depodan oluşmaktadır.

 

            Halk Eğitim Merkezi; Milli Eğitim sisteminin yaygın eğitim boyutunda yer almaktadır. Örgün eğitime hiç girmemiş, örgün eğitimin herhangi bir kademesinde bulunan veya örgün eğitimden ayrılmış bireylere hayatın her alanında gerek duyduğu bilgi ve becerileri geliştirmek, ekonomik, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlamak üzere yaşam boyu eğitim, öğretim ve rehberlik faaliyetlerini yürütmektedir. Bu amaçla ihtiyaç duyulan branşlarda kurslar açar ve sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunur.

 

            Kurumumuzda Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı 3380 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde yaygın eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir