Okuma- Yazma 2. Kademe Kursu Açılacaktır

Okuma- Yazma 2. Kademe Kursu Açılacaktır.

03.04.2023 78

Okuma-Yazma 2. Kademe kursu Halk Eğitimi bünyesinde açılacaktır. Başvurularınızı Kiğı Halk Eğitimi Merkezine yapmanız gerekmektedir.

I.Kademe Okur Yazarlık Belgesi olan yetişkinler ile ilkokul ikinci sınıfı bitiren veya ilkokulun diğer üst sınıflarında öğrenimini terk edenler, öğrenim belgelerinin aslını ibraz ederek yetişkinler II. kademe okuma yazma kurslarına kayıt yaptırabilirler. Kurs sonunda başarılı olanlar "Yetişkinler Eğitimi II. Kademe Başarı Belgesi" almaya hak kazanırlar. İlkokul ikinci sınıfı bitiren veya ilkokulun diğer üst sınıflarında öğrenimini terk edenler, öğrenim belgelerinin aslını ibraz etmeleri durumunda I. Kademe Seviye  Tespit Sınavına girmeden, II. Kademe Seviye Tespit Sınavına katılabilirler.